Nedläggning av Allsta skola är ett av förslagen i det åtgärdspaket skoldirektör Urban Åström har presenterat för politikerna. Foto: SVT

Stora besparingar på skolan i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Nedläggning av Allsta skola  och kommunens enda nattförskola, avgifter på Kulturskolan och färre anställda. Det är några av förslagen som har presenterats för politikerna i barn- och utbildningsnämnden i Sundsvall. Målet är att minska skolans kostnader med 116 miljoner kronor.

I onsdags fattade Barn- och utbildningsförvaltningen beslut om att lägga ner Ankarsviks skola på Alnö, men det räddar inte förvaltningens ekonomi.

Nu presenterar skolförvaltningen en lång och tuff åtgärdsplan vars innehåll Sundsvalls Tidning avslöjar på fredagsmorgonen.

Nedskärningarna i skolverksamheten motsvarar de 116 miljoner kronor som krävs för att förvaltningen ska få en ekonomi i balans. I åtgärdsplanen finns en lång rad förslag på verksamheter som ska läggas ner, dit hör förutom Allsta skola och Karlavagnens nattförskola också nedläggning av alpina gymnasiet.

Förvaltningen ser också möjligheter att spara på Elevhälsan, Kulturskolan och skolskjutsen.

Dessutom föreslår man en personalminskning, skoldirektör Urban Åström säger till Sundsvalls Tidning att skolan måste minska med 150 årsarbeten under de närmaste två åren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer