Stora torget-planerna läggs på is

Uppdaterad
Publicerad

Hur det ska se ut på torget i Sundsvall har debatterats i åratal. Men i måndags kom kommunstyrelsen med beskedet att man vill lägga projektet, som innebar en ombyggnation för 43 miljoner kronor, på is.

En av orsakerna till beskedet ska vara att planerna att kanske bygga en 110 meter hög skyskrapa på torget kan ställa till det.

– Vi föreslog redan för två månader sedan att avbryta ombyggnationen, att göra omtag och ta fram nya förslag, säger Jörgen Berglund (M), oppositionsråd.

Skyskrapa i Sundsvall

43 miljoner

På grund av att man vill lägga renoveringen för 43 miljoner på is så ska en ny omgång med förslag på torgets framtida utseende till. Och oppositionen vill ha hjälp av Sundsvallsborna med förslag.

– Är rimligt och viktigt, tycker jag. Torget är en så central plats och då är det viktigt att folk ska få tycka till, säger Jörgen Berglund.

Under vintermånaderna

Jörgen Berglund vill att förslagen ska ställas ut. Men förslagen ska vara billigare än de 43 miljoner som det nu skrotade byggprojektet skulle ha kostat.

– Vi måste fråga vad det är vi vill uppnå, och som förslaget var förut så fanns det ingen tanke på vad som skulle ske på torget under vintermånaderna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skyskrapa i Sundsvall

Mer i ämnet