Foto: Fredrik Sandberg TT / arkiv

Storbråk i Örnsköldsvik – en till sjukhus i ambulans

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har haft full huggning under natten mot kristi himmelfärdsdag med ett stort bråk i centrala Örnsköldsvik med totalt ett 50-tal personer inblandade.

– En person har förts med ambulans till sjukhus efter att ha blivit misshandlad med ett tillhygge, säger Mathias Borin, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Umeå.

Strax före halv två natten mot torsdagen fick polisen det första av flera larm kring händelsen.

– Sammantaget fick vi fyra larm i tät följd som alla hade med bråket att göra. Bråken blossade upp flera gånger. Det har varit otroligt rörigt och patruller både från Umeå och Härnösand kallades till platsen, säger Mathias Borin.

– Det är åtminstone två gäng, eller kanske snarare konstellationer, som har bråkat med varandra, fortsätter han.

Skadegörelse

Tillståndet för den person som fördes till sjukhus är i skrivande stund oklart, men han ska bland annat ha fått huvudskador.

– Han är hörd inledningsvis, och enligt honom ska bråken har börjat med att hans bil ska ha vandaliserats, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland.

Anmälningar och motanmälningar om misshandel har undan för undan kommit in till polisen under morgontimmarna.

Åldersspann

– Just nu har vi fyra eller fem anmälningar relaterade till det som hänt, säger Stefan Sundberg.

Det är ett stort åldersspann bland de personer som polisen pratat med i samband med bråken – den äldsta är född 1979, den yngsta 2004.

Ingen person har gripits ännu så länge. Hittills har det varit svårt för polisen att reda ut vem som egentligen gjort vad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.