Stort pådrag efter drunkninglarm i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till Kraftverket i Sollefteå under tisdagkvällen. En person befarades ha trillat i vattnet. Ett stort sökpådrag pågick under tisdagkvällen.

Larmet kom 20.12 på tisdagen.

– Man har sett en person vid vattenkanten som sedan är borta. Det är väldigt osäkert vart personen befinner sig, säger Tomas Näsman, inre befäl hos räddningtjänsten.

Räddningstjänsten sökte i vattnet med hjälp av båtar, samt på land. Vid 21.45 pågick insatsen fortfarande – utan resultat.

– Vi hoppas att personen finns på land och vid liv. Ju längre tiden går desto mindre är chanserna att hitta någon vid liv, det är kallt i vattnet. Men vi vet fortfarande inte om någon har ramlat i. Det blir ett ärende för polisen så småningom, för vi saknar en person oavsett om det är på land eller i vattnet, säger Näsman.

Det var vid 23-tiden hade man avslutat insatsen utan att finna något, det var då oklart om sökandet skulle återupptas under onsdagen.

– Det är såklart lättare i dagljus, säger Näsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.