Elisabet Strömqvist

Strömqvist (S): ”Det är allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det tidigare landstingsrådet Elisabet Strömqvist (S) är försiktig i kommentarerna kring den kampanj som skulle bedrivas mot henne. Men hon vill ändå understryka hur hon ser på det som inträffat.

– Det är allvarligt, det tycker jag, men i övrigt vill  jag inte kommentera det. Anledningen till att jag tackar nej är att jag inte är kvar i rollen som landstingsråd, säger Elisabet Strömqvist (S) som numera är ledamot i landstingsfullmäktige.

Var kom bilden ifrån?

Kommunikationsstrategen i Sollefteå, Majed Safaee skriver i ett inlägg på sociala medier på måndagen att han tog en bild från Elisabet Strömqvists officiella twitterkonto och skrev en text på bilden. Men faktum är att Strömqvist inte har något twitterkonto.

Majed Safaee

– Jag har inget twitterkonto och har aldrig haft något, säger Elisabet Strömqvist (S).

Vi har nu tagit del av bilden som Majed Safaee skickade till Per Wahlberg (M) och som visade sig vara publicerad på Facebook.

Majed förklarar

Och så här skriver Majed Safaee i sitt inlägg. 

”Jag minns den inte riktigt men det var en bild tagen från Elisabet Strömqvists officiella twitterkonto där hon rasade mot privata alternativ. Jag ställde det helt enkelt på mot antalet allmänna akutsjukhus som hon då var på väg mot att avveckla.”

Foto: Skärmdump

SVT: Den bild du använde på Strömqvist, tog du den från Twitter eller Facebook?

– Försöker fixa ljusbelysning till Långsele, Ramsele, Junsele. Fixar med skyltsöndagen och Skatteverket planerar förändringar. Som sagt jag har viktigare saker att göra, svarar Majed Safaee i ett SMS till SVT Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Majed Safaee

Mer i ämnet