Suljevic lämnar Gif Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Smajl Suljevic lämnar Gif Sundsvall.

Nu förklarar han varför:

– Möjligheten fanns och så blev det så, säger han.

Så sent som i februari förlängde mittfältaren med klubben fram till 2019. Men i samförstånd med klubben avbryter han nu avtalet med omedelbar verkan:

– Smajl har haft en fin utveckling under sina år i GIF Sundsvall, men vi är överens om att det bästa för bägge parters utveckling är att vi avslutar samarbetet, säger Urban Hagblom, sportchef.

Suljevic: ”Skönaste laget jag varit i”

Nu berättar Suljevic själv om uppbrottet:

– Det kändes bara som att det var rätt att göra och möjligheten fanns och så blev det så, säger han till SVT Västernorrland. Det var inga ”hard feelings”, allting är nice, fortsätter han.

Han medger att det var en aning känslosamt att stövla in till sina forna lagkamrater för att deklarera sitt avslut i klubben, en klubb han tillhört sedan 2015.

– Grabbarna har alltid varit sköna, skönaste laget jag varit i. Det är inte bara enkelt att lämna, man känner för grabbarna, men jag vet inte om de blev chockade, säger han.

SVT: Hur ser du tillbaka på din tid i klubben?

Det var tufft i början med speltid och allt, sen blev jag utlånad till Frej. Det har varit upp och ner men på slutet gick det bra och när det gick som bäst så kom den här skadan.

”Bryr mig inte”

Nu blickar han framåt mot att få kurera sina krånglande ljumskar som har hållit honom borta från spel den senaste tiden.

Men om någon framtida klubbadress är han fåordig och... likgiltig:

– Jag har ingen aning om det. Det är min agent som sköter det, jag tänker inte så mycket på det, jag bryr mig inte, när det kommer så kommer det nånting.

Suljevic lämnar nu dessutom klubben i ett skede där de slåss om att undvika kvalspel. Men Suljevic säger med ett lugnt eftertryck:

– Jag tror de kommer att klara sig utan att kvala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.