Sundsvallbördig blir kvar i thailändskt fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 33-årig man bördig från Sundsvall dömdes 2011 till livstids fängelse i Thailand. Trots överklagan står det nu klart att mannen får tillbringa 45 år i thailändskt fängelse, skriver st.nu.

För tre år sedan dömdes Sundsvallsbördige Kim Eriksson Sirawan, 33, för produktion och innehav av 53 gram metamfetamin i Bangkok, Thailand.

Den thailändska domenstolen beslutade att ge 33-åringen dödsstraff. Men för utlänningar i Thailand brukar en sådan dom av praxis alltid omvandlas till livstids fängelse, vilket även inträffade denna gång. I praktiken innebär det 45 år i fängelse.

33-åringen själv har hela tiden hävdat sin oskuld och anser sig blivit utsatt för en brottsprovokation.

Men domen överklagades och nu, tre år senare, kom beslutet att åklagaren inte tar någon hänsyn till de nya uppgifter som försvaret presenterat. Det betyder att den förre Sundsvallsbon blir kvar i thailändskt fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.