Sundsvalls kommun gör polisanmälan

Publicerad

Polisen bekräftar idag att en polisanmälan angående trolöshet mot huvudman lämnats in av Sundsvalls kommun. Anmälan har koppling till historien med de avsatta kommuncheferna men gäller inte de personerna.

Det är Sundsvalls kommun som står bakom polisanmälan angående trolöshet mot huvudman men ärendet har sekretessbelagts och polisen vill inte säga vem eller vilka personer anmälningen handlar om.

– Det finns ingen som utpekats som skäligen misstänkt och ärendet har ännu inte överlämnats till åklagare, säger Peter Johansson på polisens bedrägerirotel i Sundsvall där man hanterar anmälningen.

Kommundirektören Stefan Söderlund har tidigare sagt att den polisanmälan man gjort har en koppling till verksamheten och syftar då på service och teknikförvaltningen men poängterar att det inte finns något direkt samband mellan polisanmälan och att förvaltningens direktör Daniel Lundberg och ytterligare en chef fått sparken.

Rent generellt innebär trolöshet mot huvudman att man missbrukar sin förtroendeställning gentemot någon annan då man fått i uppgift att sköta ekonomiska angelägenheter, kvalificerad teknisk uppgift eller ska övervaka skötseln av sådan uppgift och detta missbruk innebär skada för huvudmannen.

Straffet för brottet är böter eller fängelse i högst två år. Betraktas brottet som grovt är straffet fängelse i lägst sex månader och högst sex år.

Källa: Wikipedia

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.