Sundsvallsborna har miljonskulder i obetalda broavgifter.

Sundsvallsbor sämst på att betala broavgift

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvallsborna har den överlägset största skulden i Sverige, som beror på obetalda broavgifter. 3,7 miljoner kronor har inte betalats in.

Totalt handlar det om 22 miljoner i obetalda broavgifter i hela landet och Sundsvallsborna är de som är sämst på att betala. Det visar kommunstatistik från Kronofogden, som Nyhetsbyrån Siren sammanställt.

500 har inte betalat

Det är i Västernorrland och Östergötland som flest passager sker. I Sundsvall är det överlägset flest personer som hamnat hos Kronofogden på grund av obetalda avgifter – 500 stycken. I Motala i Östergötland är det 165 personer som har en total skuld på knappt 900.000.

Miljoner i skulder

Totalt i länet är det en skuld på 5,8 miljoner i obetalda broavgifter. Det är drygt 1.000 länsbor som inte betalat sin överfart.

Ungefär 100 personer i  varje kommun i Timrå, Örnsköldsvik, Kramfors och Härnösand har kört över Sundsvallsbron utan att betala avgiften.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

E4 Sundsvall

Mer i ämnet