Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Röstcoachen Susanne Bertlin från Sundsvall har hjälpt sju av årets Melodifestivalbidrag Foto: SVT

Susanne Bertlin från Sundsvall fixar rösten åt melloartisterna

Uppdaterad
Publicerad

Hon kommer inflygande till Melodifestivalen i Örnsköldsvik direkt från inspelningarna av Masked singer i TV4. Susanne Bertlin från Sundsvall är just nu TV-produktionernas hetaste sångcoach.

Inspelningarna av finalen i TV4s Masked singer han knappt avslutas innan Susanne Bertlin satte sig på flyget till Örnsköldsvik, och semifinalen i Melodifestivalen. I år har hon coachat sju av deltagarna i mellon, bland annat två bidrag i final och två bidrag i semifinalen.

– Innan artisten kliver ut på scenen peppar jag och påminner om små detaljer som kan vara lätta att glömma, säger Susanne Bertlin.

Hon har själv sjungit sedan hon var liten och har bland annat en karriär som dansbandssångerska innan hon sadlade om.

Tusentals timmar på scen

– Jag hoppade av när jag fick småbarn, men ville ändå använda mina kunskaper av tusentals timmar på scenen på nåt sätt.

Hon började sångträna hemma i Sundsvall men till slut hörde TV4 av sig. De hade börjat undra vem som tränade alla Sundsvallstalanger, de kunde ju inte bara ta med idoldeltagare därifrån.

– Då frågade dom om jag ville ta över hela uppdraget som sångcoach för Idol, och det är nu tio år sedan säger Susanne Bertlin och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.