Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar presstalespersonen från polisen Magnus Jansson Klarin om varför fallet utreds som mord. Foto: Polisen, Arvid Jansson/SVT

Svampplockare hittade skalle i skogen – var man från Sundsvall: ”Dödsorsaken inte fastställd”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen blev det klart att de likdelar som hittats utanför Söderhamn tillhörde en 28-årig man från Sundsvall. Polisen har inlett en utredning om misstänkt mord då det inte har gått att utesluta brott.

Efter att en svampplockare hittade vad som misstänktes vara en skalle skickade man dit en polispatrull som sedan kunde bekräfta att den tillhörde en människa. Med hjälp av likhundar hittade polisen fler kvarlevor som ledde till att mannen kunde identifieras.

– Det visade sig vara en man som anmälts försvunnen i Sundsvall för nästan exakt fyra år sedan, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen.

Ärendet utreds som mord, och dödsorsaken är ännu inte fastställd.

– Vi har varit i kontakt med anhöriga då man misstänkte att det hade kunnat vara den här personen. Nu är det bekräftat, säger Magnus Jansson Klarin.

I klippet ovan berättar presstalespersonen från polisen Magnus Jansson Klarin om den makabra upptäckten i skogen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under sökandet deltog kriminalsökhunden Hjalmar på bilden och hans hundkollega Cross. I klippet får du veta mer om hur de jobbar. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.