Foto: Hans Lindblom/SVT

SVT skottade ut äldre par i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Irene Selander, 64, och hennes man Svante i Laggarberg i Timrå kunde inte ens öppna ytterdörren efter allt snöande de senaste dygnen. Det avhjälpte SVTs team – som kunde skotta ut paret.

Utrustade med snöskyffel pulsade SVTs snöovädersteam genom djupsnön fram till Irene Selanders och Svante Johanssons hus.

Irene och Svante konstaterade redan under torsdagskvällen att de inte ens kunde få upp ytterdörren på grund av all snö framför huset mitt i Laggarberg.

Snöoväder över Västernorrland

De närmaste grannarna hade inte uppmärksammat deras belägenhet. Och till sist såg Irene ingen annan råd än att larma efter hjälp via Sveriges Radio och P4 Västernorrland.

Hade bunkrat med mat och kaffe

Först på plats var dock alltså SVT genom Hans Lindblom och Ylva Holmgren.

Irene och Svante var förstås tacksamma över hjälpen och bjöd på kaffe. Men de hade ändå det välbeställt med livets nödvändigaste, om nödläget hade varat ännu längre.

– Vi har mat hemma så vi klarar oss. Och kaffe, säger Irene.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet