Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Advokat Magnus Nyström anser att vi är utelämnade till bankernas tekniska lösningar och därför är det bankernas ansvar att se till att det är säkert. Foto: SVT

Thoms advokat: ”Jag har goda förhoppningar”

Publicerad

Thom Svenssons advokat Magnus Nyström i Uppsala har specialiserat sig på bedrägerier och har vunnit ett mål i Högsta domstolen där en bank dömdes att betala tillbaka pengar till en kund som utsatts för telefonbedrägeri.

Han är advokaten som gett hopp åt många som utsatts för bedrägerier.

Vann i HD

I juni 2022 vann Magnus Nyström och firman han är anställd på, advokatfirman Arne de Bourgh i Uppsala, ett mål i Högsta Domstolen där en bank dömdes att betala tillbaka pengar till en drabbad som utsatts för telefonbedrägeri.

Ovanligt

Därför låter han inte helt uppgiven när det gäller Thom Svenssons ärende även om det ovanliga där är att bedragarna återkommit flera gånger med nya bedrägerier.

I klippet berättar advokat Magnus Nyström om sin syn på telefon- och internetbedrägerier och varför hans anser att det är dags att bankerna tar ett större ansvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.