Kastningen kanske kan överföras från fisket till hockeyn. Man kanske får lite bättre koordination, säger Jacob Johansson Foto: SVT Ylva Holmgren

Här är Timråstjärnans okända hobby – följ med till Ljungans fiskevatten

Publicerad

Timrå IK:s målvakt Jacob Johansson har nyligen dragit upp sin första lax, vilket är stort för en flugfiskare.

När vi ställde frågan om vad han värderar högst, att fånga en lax eller att flyttas upp till SHL, fick vi svaret att det är ganska jämnt – men att det är SHL som ändå är störst.

 – Det är ju ganska många timmars slit bakom det också och att få spela i ett sådant fantastiskt lag och med grymma människor. Det är extremt kul och välförtjänt att vi lyckades ta SHL-platsen, säger Jacob.

Stabil och fokuserad

Timrå IK:s tränare är mer än nöjd med Jacobs insats och håller med om att fiske är ett bra sätt att slappna av även om han själv föredrar golf.

 – Jacob är en stabil och fokuserad spelare och han gjorde ett fantastiskt bra jobb när det gällde. I slutet av matcherna kom han alltid med någon bra räddning när vi inte spelade så bra. Det kan vara svårt att hålla sig fokuserad och med i matchen när man inte behöver göra så många räddningar men han lyckades hålla sig fokuserad även då, säger Fredrik Andersson.

Hör Jacob i klippet när han ger fotografen tips om hur inslaget ska klippas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.