En av olycksbilarna på E4 i Myre söder om Sundsvall. I kollisionen skadades en kvinna i 80-årsåldern så svårt att hon avled. Foto: Gobiten

Flera trafikolyckor i länet – en person omkom på E4

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 80-årsåldern från Västernorrland omkom i en trafikolycka mellan två personbilar på E4 i södergående riktning i höjd med Myre söder om Sundsvall under torsdagseftermiddagen.

Fem personer var inblandade i kollisionen, en av ett flertal olyckor som inträffat i halkan på länets vägar.

Av de fem inblandade personerna i olyckan på E4 söder om Sundsvall skadades tre lindrigt, och två fördes till sjukhus. En av dessa, en äldre kvinna, klämdes fast vid krocken och fick klippas loss sedan den ena bilen kört in i sidan på den andra.

Under torsdagskvällen kunde polisen bekräfta att kvinnan omkommit till följd av sina skador.

En person har fått föras till sjukhus med allvarliga skador efter en trafikolycka på E4 söder om Sundsvall. Foto: Google Earth

Polisen utreder olyckan som i nuläget rubriceras som vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Ingen person har ännu delgivits misstanke om brott.

De inblandade bilarna är tagna i beslag för teknisk undersökning, skriver polisen på sin webbplats.

Halt på vägarna

Det är för närvarande mycket halt på vägarna i Västernorrland och ett flertal olyckor har inträffat under torsdagseftermiddagen och kvällen.

Vid 17-tiden inträffade en olycka med två personbilar i Johannedal norr om Sundsvall. Två personer fördes till sjukhus, och en av dem satt fastklämd i en av bilarna när räddningstjänst och ambulanser anlände.

Polisen och räddningstjänsten manar till försiktighet i trafiken med hänvisning till halkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.