Polisen i Medelpad har i samarbete med Sundsvalls kommun infört körförbud i Birsta på grund av den brottslighet som skett på bilträffar.vJosef Wiklund, lokalpolisområdeschef Medelpad. Foto: Tiffany Lind/SVT

Trafik blir förbjuden på kvällar och nätter i Birsta

Publicerad

Från och med den 3 april är det förbjudet för motorfordon att köra på vissa vägar i handelsområdet Birsta utanför Sundsvall. Polisen i Medelpad hoppas att detta ska kunna stävja brottsligheten som förekommit på bilträffar den senaste tiden.

På grund av den brottslighet som förekommit på bilträffar i Birsta den senaste tiden så har nu polisen i samarbete med Sundsvalls kommun tagit ett beslut om att införa förbud mot fordonstrafik i Birsta.

Körförbudet träder i kraft imorgon den 3 april och gäller fram till årsskiftet. Det innebär att motorfordon utan tillstånd kan få böter om de kör på vägarna under förbjudna tider.

Dessa vägar kommer det råda trafikförbud på så länge man inte har ett tillstånd. Foto: Sundsvalls kommun

Se bilden för mer information om vilka tider som förbudet kommer gälla.

Hör lokalpolisområdeschef Josef Wiklund berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.