• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Foto: SVT / arkiv

Trafikinspektören har omplacerats

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 35-årsåldern från Sundsvall uppger att hon blivit misshandlad under en uppkörning för körkort förra helgen, Händelsen är polisanmäld, och Trafikverket utreder också händelsen. Den aktuelle trafikinspektören ”har tillfälligt fått andra arbetsuppgifter” meddelar Trafikverkets pressjour.

Kvinnan uppger i sin polisanmälan att han skulle göra sitt uppkörningsprov för körkort i lördags tillsammans med en trafikinspektör på Trafikverket.

Under färden ska inspektören enligt anmälan ha knuffat kvinnan och slagit henne med knytnäven i bröstet.

Kvinnan ska skräckslagen ha hoppat ut ur bilen under färden, svimmat och därefter förts med ambulans till sjukhus.

Uttalande från Trafikverket

Trafikverket har tidigare inte kommenterat uppgifterna i kvinnans polisanmälan men gör nu ett kortfattat uttalande.

”Om det som sägs i media stämmer ser vi mycket allvarligt på anklagelsen. Men det är först efter vi fått klarhet i vad som har hänt som vi kan ge en kommentar. Medarbetaren har tillfälligt fått andra arbetsuppgifter”, skriver Alexandra Elias vid Trafikverkets pressjour i ett mail till SVT Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.