Foto: TT

622,5 miljarder fördelas

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen ska Trafikverket presentera sitt förslag till nationell transportplan för perioden 2018-2029.

Transportplanen, som innehåller vilka satsningar som planeras på vägar och järnvägar, presenteras på torsdagen. Det är inte mindre än 622,5 miljarder som ska fördelas över landet. De satsningar som kostar mer än 100 miljoner kommer att specifieras.

Vilka investeringar som ska göras i Region Mitt, det vill säga i Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland, avslöjas vid en pressträff i Gävle 13.30. Mer om det kan du läsa på SVT Västernorrlands sajt efter pressträffen.

Nya Ostkustbanan reagerar

Med anledning av Trafikverkets förslag hålls ännu en pressträff bara 15 minuter senare, denna gång på Sundsvalls Centralstation.

Det är Nya Ostkustbanan, ett bolag som ägs av kommuner och landsting i området och som arbetar för ett dubbelspår mellan Härnösand och Gävle, som meddelar att de kommer att reagera på Trafikverkets plan. Även det kommer du att kunna läsa mer om här under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.