Det finns trettiotalet ägare till huset i Ramsele. Men ingen vill kännas vid det. Nu ska det rivas. Foto: svt

30-talet ägare ska dela på rivning av hus i Ramsele

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ett 30-tal ägare – men ingen vill kännas vid huset. Nu ska det rivas. Dödsboet får stå för kostnaderna.

Det är på Krångvägen i Ramsele som huset står. Grannar har klagat över det fallfärdiga huset redan för fem år sedan men byråkratin i ärendet har dragit ut på tiden:

– Det här huset har ingen grund. Det är ett hål rakt ned i källaren och rivningsbart för många år sedan, säger Maria Söderlund, chef för miljö- och byggenheten på Sollefteå kommun.

Många ägare

Problemet har varit att få tag i ägarna. De som ursprungligen bodde i huset har avlidit för många år sedan. Då har fastigheten tillfallit barn och barnbarn i flera led. I dagsläget står ett trettiotal personer som ägare.

– Kommunstyrelsen har nu fattat beslut om rivning senast 1 april. Kostnaderna tillfaller då dödsboägarna. I det här fallet kan det dessutom bli dyrare då huset dels är så förfallet att det är farligt att gå in där. Sen ligger det eternitplattor på fasaden som måste saneras, säger Maria Söderlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.