– De nya restriktionerna kom som en överraskning, säger hotelldirektören Susanne Wernersson i Sundsvall. Foto: Per-Erik Ström

Nya coronarestriktioner oroar krögare: ”Ett väldigt tufft läge”

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens förslag om ännu hårdare coronarestriktioner oroar restaurangbranschen. – Ett väldigt tufft läge, säger en krögare i Sundsvall.

I höstas drabbades landets krogar av hårda restriktioner. Att alkohol inte fick säljas efter klockan 22 utgjorde en kraftig smäll, ett beslut som efter en tid ändrades till klockan 20. Och nu kommer ett nytt förslag om att alla serveringsställen i Sverige måste stänga helt klockan 20.30 från och med nästa vecka.

Stor överraskning

 – Det kom ju som en ganska stor överraskning för oss igår. Vi trodde att vi skulle få ha öppet till 22.00 men nu förstärktes ju det här, säger Susanne Wernersson hotelldirektör i Sundsvall.

Coronaviruset i Västernorrland

Krögaren Andreas Pellfock som driver en restaurang i centrala Sundsvall är bekymrad över situationen.

Tufft läge

– Det är ett väldigt tufft läge för restauranger just nu. Det känns som vår bransch är mer utsatt än många andra, säger han.

Hör reaktionerna från branschen i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet