På häktet i Härnösand erkände en tungt kriminellt belastad man för en medhäktad att han och en kamrat kört på Olle Högbom och sedan gömt kroppen. Se och hör i klippet här. Foto: SVT / arkivVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kriminellt belastad bekände: ”Vi körde på Olle”

Publicerad

I september 2003 kunde SVT Mittnytt berätta om hur en kriminellt belastad man ska ha uppgett att han legat bakom Olle Högboms försvinnande hösten 1983.

Våren 1999, när mannen satt på häktet i Härnösand, ska han ha berättat för en medhäktad att han och en kamrat råkat köra på Olle och sedan dumpat kroppen.

Det hela ska ha haft ett samband med det inbrott som skedde på Floraskolan 100 meter från den plats där Olle Högbom sågs sist, och som begicks ungefär vid samma tidpunkt som när Olle försvann.

Avliden

Den person som greps på bar gärning av polisen inne i skolbyggnaden var också bekant med mannen bakom erkännandet.

Polisen kunde aldrig knyta mannen till Olles försvinnande. Han hördes i utredningen men gjorde aldrig några medgivanden i förhör, och någon teknisk bevisning för att det skulle vara sanningen bakom Olles försvinnande finns inte heller.

Mannen avled sommaren 2003.

Se en del av Mittnyttreportaget från hösten 2003 här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet med försvunne Olle Högbom

Mer i ämnet