Foto: TT/Fredrik Sandberg

Ung man från Sundsvall misstänks för människorov

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig man från Sundsvall sitter häktad tillsammans med en jämnårig kvinna misstänkta att ha kidnappat en person mellan den 10 och 12 oktober. Brottet ska ha begåtts i Sundsvall och i Upplands-Bro.

För drygt en vecka sedan tidigt på morgonen hade Stockholmspolisen en insats mot en bostad i Bro, norr om Stockholm, som Aftonbladet var först med att berätta. Två personer greps på torsdagsmorgonen och anhölls några timmar senare.

St.nu kunde på torsdagen berätta att de suttit häktade på sannolika skäl misstänkta för människorov. I häktningsframställan från Attunda tingsrätt, framkommer det att de misstänkta är en man och en kvinna i 20-årsåldern där mannen ska vara från Sundsvall.

Brottet ska ha begåtts mellan 10 och 12 oktober i bland annat Upplands-Bro kommun och Sundsvall. Men det står inte klart på vilket sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.