De misstänkta för rånen häktades under stort säkerhetspådrag vid Skaraborgs tingsrätt

Ung kvinna från Härnösand misstänks för flera grova rån – greps tillsammans med Nackstamördarna

Uppdaterad
Publicerad

Två män som varit på rymmen efter att ha dömts för mord i Nacksta i Sundsvall har gripits av polisen misstänkta för två grova rån. Samtidigt greps också en ung kvinna från Härnösand misstänkt med medhjälp, och nu undersöker polisen kopplingar till det ouppklarade rånet mot en Ica-butik på Alnö.

Efter grova rån mot Ica-butiker i Falköping och Alingsås kunde polisen i förra veckan gripa flera misstänkta för rånen. Det visade sig bli rena lyckträffen för rättsväsendet i Sundsvall, två av de gripna är nämligen dömda till 18 års fängelse för mord i bostadsområdet Nacksta i Sundsvall.

De båda männen friades först av tingsrätten för mordet i Nacksta, men dömdes senare till 18 års fängelse av Hovrätten. Rätten släppte dock männen efter rättegången och när domen meddelades hade de båda försvunnit. De hade varit på fri fot i 10 månader när de kunde gripas av polisen i Västsverige.

Dödsskjutning i Nacksta

Polisen utreder koppling till Alnö-rånet

Eftersom de båda rånen i Västsverige liknar det ouppklarade rånet mot Ica-butiken på Alnö utanför Sundsvall i slutet av oktober undersöker polisen i Västernorrland nu om det finns något samband med rånen i södra Sverige.

– Generellt tittar vi naturligtvis på liknande brott där tillvägagångssättet är liknande, och det är det i de här fallen. Vi har därför varit i kontakt med kollegorna i region väst säger Jonas Holmström på avdelningen för grova brott vid polisen i Västernorrland.

Ung kvinna bland de misstänkta

Med bland de gripna är även en ung kvinna från Härnösand, hon misstänks för grovt vapenbrott och medhjälp till de båda Ica-rånen i Västsverige. Kvinnan är sedan tidigare grovt kriminellt belastad, är bland annat dömd till ett längre fängelsestraff av Ångermanlands tingsrätt. Domen är dock överklagad till hovrätten och har därför inte vunnit laga kraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Nacksta

Mer i ämnet