Foto: SVT

Ung kvinna misshandlad av maskerade personer i Gene

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna ska ha blivit misshandlad med tillhygge av ett flertal maskerade gärningspersoner vid en matvarubutik i Gene i Örnsköldsvik.

Larmet inkom strax före klockan 10.00 på fredagen. Enligt initiala uppgifter ska gärningspersonerna ha varit maskerade vid tidpunkten för dådet.

Kvinnan omhändertogs senare av ambulanspersonal och fördes iväg till Örnsköldsviks sjukhus. Hon var vid det tillfället kontaktbar och enligt en bulletin från sjukhuset ska kvinnan ha fått en fingerfraktur. Hon fick senare lämna sjukhuset.

Polis har därefter hållit förhör med kvinnan och vittnen på plats. En anmälan om grov misshandel alternativt misshandel har upprättats.

Polisen vill ha in tips

– Vi har signalement och vet hur många personer det var, men det brukar vara bra att inte lämna ut det inledningsvis eftersom vi ska hålla förhör och det kan påverka, säger Peder Jonsson vid polisens regionledningscentral.

Strax efter 13.00 på fredagen hade man fortfarande ingen gripen.

Polisen säger därför att de är intresserade av tips och iakttagelser från Geneområdet under förmiddagen i dag, fredag. Polisen når man på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.