Foto: Privat

Ung man misstänks för alla bränder i Björna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-års åldern sitter anhållen misstänkt för de bränder som inträffat under helgen i Björna utanför Örnsköldsvik. Även en tidigare brandutredning öppnas igen.

Under lördagen brann det i flera förrådsbyggnader i Björna, samtidigt upptäcktes då en brand i Coop-fastigheten i närheten. Ett av förråden totalförstördes och de andra bränderna släcktes.

I samband med bränderna grep polisen en yngre man som senare anhölls misstänkt för grov mordbrand. Mannen är känd av polis sedan tidigare.

Bränderna i Björna

– Vi har hållit förhör och säkrat viss teknisk bevisning, säger Josefin Perming Tengqvist tf gruppchef för polisens avdelning för grova brott.

Fullt utvecklad brand

Vid 16-tiden på söndagen började det åter att brinna i Coop-fastigheten och när räddningstjänsten kom till platsen var det en fullt utvecklad brand i vindsvåningen. Det gamla trähuset gick inte att rädda utan totalförstördes vid branden.

Händelserna rubriceras nu av polisen som misstänkt mordbrand och mannen är på sannolika skäl misstänkt för att ha anlagt bränderna. Åklagaren fattar beslut om häktning senast under tisdagen.

Tidigare brand intressant igen

SVT: Finns det något samband mellan de här bränderna och branden på asylboendet i slutet av Juni?

– Det vet vi inte än men vi håller på och undersöker den saken också. Vi har börjat kika på den utredningen igen för att se om vi kan hitta något av intresse, säger Perming Tengqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränderna i Björna

Mer i ämnet