Urbans bil krossades av raset

Uppdaterad
Publicerad

När betongfundamentet rasade över bron var flera byggarbetare på väg ut från bron, förbi det rasade fundamentet. En av dem var Urban Bäck som fick sin bil krossad.

När betongelementet rasade från Sundsvallsbron befann sig flera personer i bron för att utföra jobb innne i bron. Bara några minuter innan raset var flera av personerna på väg ut från bron för att gå på lunch.

Men de hejdade sig när de hörde en smäll och såg att betongelementet hade rasat.

E4 Sundsvall

– Vi var inne och gjorde lite fjärvärmejobb när det bara brakade till bredvid oss. Vi blev livrädda. Då ser vi att hela betongelementet ovanför porten har rasat. Vad fan hände, tänkte jag, säger Urban Bäck, projektledare på Sundsvall Energi.

Ska köpa trisslott

Urban fick också sin bil krossad av raset och han är lättad över att han kom undan oskadd.

– Jag är glad över att jag står här, jag ska nog åka och köpa en trisslott, säger Urban Bäck.

Ingen till skada

Även om Urbans bil var det enda som skadades av raset hade det kunnat sluta mycket värre.

– Jag hade ju folk som stått där utanför med lastbil för bara en kvart sedan, så jag tänkte bara ingen av dem står där nu, säger Mats Lenberg som också jobbade med arbetena inne i bron.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E4 Sundsvall

Mer i ämnet