Foto: SVT

Utredning klar – möte om Sollefteå sjukhus

Publicerad

Regionen har nu utrett frågan om alternativ drift vid sjukhuset i Sollefteå. Resultatet kommer att presenteras på Hullsta gård under tisdagskvällen.

Under ett år har utredaren Henrik Kjellberg utrett frågan om alternativ drift vid sjukhuset i Sollefteå. Utredningen består bland annat av en genomlysning av verksamheten vid sjukhuset.

När utredningen tillsattes sades att den bland annat skulle analysera utvecklingen när det gäller demografi och vårdbehoven i länet den närmaste tioårsperioden.

Möte på Hullsta gård

Nu ska medborgarna i Sollefteå med omnejd informeras om vad utredningen kommit fram till. Dessutom utlovas information om några aktuella åtgärder för att utveckla sjukhusets verksamhet. Informationen ges i form av ett möte på Hullsta gård tisdag 26/2 klockan 18:00.

Förutom utredaren själv medverkar regiondirektör Hans Viklund, tf sjukhusdirektör Lena Karlsson, tf biträdande sjukhusdirektör Christine Bylander och enhetschef Henrik Salo.

Deltagarna vid mötet kommer att kunna ställa frågor och diskutera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.