Porträttet av drottning Elisabeth har visats upp i London. Foto: Ylva Holmgren

Utställningar över hela världen – nu ställer Peter Eugén ut i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

London, New York, Shanghai. Det är bara några av de städer i världen som konstnären Peter Eugén visat upp sina tavlor. I morgon har han vernissage i Sundsvall på Galleri Granen.

Peter Eugén målar välkända ansikten i akryl och akvareller med motiv från Vallsjön i Ramsele där han har sitt sommarställe.

– Naturmålningarna betyder mest för mig. Jag får väldigt mycket inspiration när jag är uppe i Ramsele. Jag är ute mycket och fotar mycket och sedan målar jag av fotografierna hemma på Ingarö i ateljén, säger Peter Eugén.

Världsartist

Just nu ställer han ut tavlor i Shanghai och några till i Oslo. Han visar även upp sin konst på en utställning på Öland.

– Där hänger jag bredvid Ronnie Wood i Rolling Stones, han målar ju också, berättar Peter.

Ambassadör

Peter Eugéns akvareller med näckrosmotiv är de han är mest känd för. De har visats i Honkong, New York och London.

– Jag berättar alltid för folk om var inspirationen till näckrostavlorna kommer ifrån, att alla mina näckrostavlor kommer från en och samma sjö. Man är som en ambassadör för Ramsele, berättar Peter Eugén som ursprungligen kommer från Sundsvall.

Utställningen ”NO. 1 Cares” pågår 1 – 16 juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.