Våldtäktsman filmade sina offer

Publicerad

En 42-årig Örnsköldsviksbo åtalas nu för att ha våldtagit och smygfilmat en kvinna och för att ha smygfilmat ytterligare två nakna.

De sexuella handlingar som mannen utsatt en av kvinnorna för ska ha skett vid flera tillfällen under tiden 2015-2019. Övergreppen ska ha skett både hemma hos kvinnan i Örnsköldsvik och på hotellrum i Umeå. Kvinnan har enligt åtalet sovit under övergreppen och därför befunnit sig i en särskilt utsatt situation.

När mannen häktades sade åklagare Jenna Sourander till SVT Västernorrland att brotten riktats mot en närstående.

Spelades in med klockor

De två andra kvinnorna har filmats och fotograferats nakna i Örnsköldsvik och på en mindre ort i Västerbotten. Brottsrubriceringen är här kränkande fotografering.

Enligt åtalet erkänner Örnsköldsviksbon åtminstone delvis de brott han åtalas för. Åklagaren vill också beslagta viss teknisk utrustning som mannen använt sig av. Det rör sig om en väckarklocka med inspelningsfunktion och ett armbandsur som också har inspelningsfunktion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.