Foto: SVT

Vänstern motsätter sig indragningar inom Komvux och Kulturskolan

Publicerad

Göran Wåhlstedt, gruppledare för Vänsterpartiet i fullmäktige i Örnsköldsvik, menar att en kommun som drar in på Kulturskolan och Komvux binder ris åt egen rygg.

– De båda verksamheterna utgör starka tillväxtfaktorer för en kommun, säger han.

Vänstern i Örnsköldsvik har utmanat majoriteten i debatten om stora indragningar inom bildningsverksamheten i kommunen.

43 miljoner kronor fattas i nämndens budget. Nu har det hela landat i att 15 miljoner ska sparas in på totalen under det här budgetåret.

Men att göra indragningar och nedskärningar inom verksamheter som Komvux och Kulturskolan motsätter sig V åt det bestämdaste.

”Utveckla, inte avveckla”

– Vi har tillsammans med de fackliga organisationerna hävdat att kommunen bör utveckla i stället för att avveckla på det här verksamhetsområdena, säger Göran Wåhlstedt.

– Att ha en stark och livskraftig Kulturskola är viktigt för framtidstron, en möjlighet att utvecklas och en faktor för att barnfamiljer ska vilja bo i vår kommun. Och när det gäller Komvux så är den oerhört viktig för att vi ska få behålla de nyanlända i Örnsköldsvik, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.