I somras spelade Martin Garrix på Summerburst i Stockholm. Nästa år gör han en enda spelning i Sverige – det blir i Sundsvall. Foto: Christine Olsson, TT

Världsartist klar för Sundsvallsfestival

Uppdaterad
Publicerad

En av världens mest eftertraktade DJs, Martin Garrix, är klar för Sundsvallsfestivalen Sensommar 2019.

”En drömbokning”, enligt festivalarrangören.

Den nederländske 22-åringen blev utsedd till världens bästa DJ 2018, för fjärde året i rad, av DJ Magazine. Nu kommer han till Sundsvall för sin enda spelning i Sverige 2019.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka till Sverige och köra min enda Sverigespelning i Sundsvall. Jag kan inte vänta tills jag får träffa publiken där, säger Martin Garrix i ett pressmeddelande.

Från Tomorrowland till OS

Martijn Gerard Garritsen, känd som DJ:n Martin Garrix, har etablerat sig som en gigant i både den elektroniska- och popvärlden de senaste åren. Han har tidigare spelat på stora evenemang och festivaler som Coachella i Kalifornien, Tomorrowland i Belgien och avslutningscermonin vid OS i Pyeongchang.

Festivalen har jobbat i fem år för att få Garrix till Sundsvall och det är något som arrangörerna knappt vågat drömma om men som nu blivit verklighet.

– Martin Garrix är utan tvekan en av våra drömbokningar, säger Oscar Westerlind, vd Höga Kusten Nöje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.