Foto: SVT

Varnar för kaos i Sundsvallstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Nu går Trafikverket och Sundsvalls kommun ut och varnar för ett stundande kaos i trafiken i Sundsvall när en rad byggprojekt sammanfaller. Och redan den här veckan drar det igång.

Nio olika byggprojekt kommer att vara igång samtidigt och det kommer att ställa till med stora problem i trafiken. Redan de närmsta dagarna kommer det att bli kännbart för de som passerar Skepparplatsen på gamla E4:an genom Sundsvall.

– På torsdag kväll kommer vi att börja med ombyggnationer av korsningen och det kommer att bli begränsad framkomlighet, säger Björn Sjölund på Trafikverket som varnar för köbildning.

”Det ska fungera bra”

Samtidigt byggs det eller ska börja byggas på en rad andra platser, man kan undra över hur genomtänkt det är egentligen?

– Det är ju på två sätt, att vi stökar till det under ett eller två år eller om vi ska dra ut på det. Nu har det blivit så här och vi tror att det ska fungera ganska bra.

Efter sommaren drar ombyggnaden av gamla E4:an vid kasinot igång och de närmsta åren ser ut att bli en prövning för den som ofta färdas genom Sundsvall.

Hör Trafikverket om de kommande vägbyggena i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.