Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter plusgrader har snön smält till vatten och i bland annat Örnsköldsvik har det varit översvämningar. Följ vår direktchatt här. Foto: Carola Isaksson/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Så är väder- och trafikläget i Västernorrland just nu

Uppdaterad
Publicerad

Ovädret som inleddes under torsdagen gör att det är besvärligt väglag på flera platser i länet. Här kan du följa SVT Västernorrlands uppdateringar om trafik- och väderläget.

Vädervarning, halt väglag och vind • Hur ser det ut hos dig? • Följ trafik- och väderläget här

Överblick

Elisabeth • Just nu är det glashalt på vägarna på södra Lundevallen i Sörberge - det går inte över huvud taget att köra bil eller gå på vägen

Linje Sundsvall - Hammarstrand, Liden som skulle ha gått klockan 17:20 mot Liden beräknas bli upp till 20 minuter sen på grund av fordonshaveri, skriver Din tur.

Linda • Vi har inte sett någon olycka, så förhoppningsvis bara försiktighet. Kan också vara sanbil. Men det är lång kö och hastigheter på 50-70 km/h. Så ta det lugnt om ni ska ut och köra.

Förstår! Kör ni mot Härnösand eller Sundsvall?

Enligt Din tur så är även busslinje 201 som hade avgångstid klockan 16:08 från Härnösand Central mot Sundsvall C försenad med ca 25 minuter. Oklart varför.

Linda • Det är på E4 söderut mellan Härnösand och Sundsvall. Trafiken går myclet långsamt.

Har det hänt något tror du eller är folk bara
försiktiga? Det har inte kommit något larm om någon olycka och Trafikverket har inte skrivit något.

Kia • Hej!
Finns det möjligen någon info om hur det ser ut på Tunavägen (568), sträckan mellan Nolby och Tunbyn/Viforsen? Brukar kunna vara besvärligt där p g a att vägen är smal, kurvig och höjdskillnaderna är stora...

Just nu har vi inga uppgifter om att det skulle vara några störningar längst med den vägen. Kör försiktigt!

På E4 utanför Ullånger, i höjd med Mäja, står en skåpbil still i södergående körfält. Trafikverket varnar för begränsad framkomlighet.

Andreas Söderberg • Just nu E4 Docksta–Ullånger (Trafikskola 13.12
Norr om Ullånger vid Mäja i riktning mot Sundsvall
Två singelolyckor nära varandra.

Tack Andreas, hur ser det ut på platsen? Vi har inte fått något larm om detta än.

Din Tur meddelar att följande avgångar är inställda: linje 5 från Birsta City mot Stenstan med avgång 11.57 och linje 39 med avgång 12.30 från Sollefteå resecenter mot Hoting.

Turerna är inställda på grund av halt väglag.

Enligt Trafikverket ska det ha inträffat en singelolycka på E4 i höjd med Vedåsand. Personbilen ska ligga i diket och det finns risk för begränsad framkomlighet på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.