Timrås kommunchef Andreaz Strömgren menar att verksamhetschefen gjort fel. Foto: SVT

Verksamhetschef i Timrå gick före i vaccinationskön

Uppdaterad
Publicerad

En verksamhetschef inom Timrå kommun har gått före i vaccinationskön. Hen har gjort ett ”felaktigt vägval” säger kommunchefen.

Verksamhetschefen blev erbjuden vaccin eftersom hen återkommande gått in som enhetschef och hoppat in och jobbat på särskilda boenden under personalbrist. Men beslutet att ta emot vaccinet var felaktigt enligt kommunchefen.

– Tillsammans med Region Västernorrland följer Timrå kommun den nationella prioriteringsplanen för vaccinering mot covid-19. Vaccinet ska först och främst gå till brukare på särskilda boenden och i hemtjänst samt till medarbetare som jobbar nära dessa grupper. Här har ansvarig verksamhetschef gjort ett felaktigt vägval, säger Andreaz Strömgren kommunchef Timrå kommun i ett pressmeddelande.

”I Timrå väntar man på sin tur”

Timrå kommun vaccinerar i den första omgången medarbetare och enhetschefer som arbetar nära brukare.

– Den ansvariga verksamhetschefen har under sina arbetspass på helger och kvällar varit där i egenskap av enhetschef och ansåg därför att det var rätt att bli vaccinerad mot covid-19 men chefen förstår nu att det var ett felaktigt beslut. I Timrå väntar man på sin tur, och de prioriterade grupperna som mest behöver skyddet mot sjukdomen ska ha vaccinet först avslutar Andreaz Strömgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.