Foto: SVT

Vinterkräksjuka lamslår vårdavdelning

Uppdaterad
Publicerad

Både patienter och personal på Sundsvalls sjukhus ortopedavdelning har drabbats av vinterkräksjuka. Det samtidigt som halkan slagit till med många arm- och benbrott som följd.

– Vi har tänjt oss till gränserna, säger Johan Nilsson, länsverksamhetschef ortopeden.

Det är intagningsstopp på ortopedens vårdavdelning och dessutom stopp för planerade operationer på Sundsvalls sjukhus på grund av vinterkräksjuka.

– Igår var 18 av 28 patienter på avdelningen sjuka, plus personal, berättar Johan Nilsson, länsverksamhetschef.

Hårt belastade

Utbrottet kom mer än olägligt med tanke på ishalkan. Ortopeden har haft överfullt på grund av många halkolyckor, men alla akutfall får operation och vård. Man löser det genom att lägga in ortopedens patienter på andra avdelningar. I något fall har patienten transporterats till Örnsköldsviks sjukhus.

– Lyckligtvis så görs de flesta inplanerade operationer i Sollefteå, men vi har fått stryka enstaka planerade operationer i Sundsvall.

Trots att har intagningsstoppet har inte gjort så stort avtryck, även om det är tråkigt för de som inte fått sina operationer, menar Johan Nilsson.

Intagningsstoppet på ortopedens vårdavdelning hävs preliminärt på fredag, 10 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.