Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Hanna Krämer berätta om varför det tappade virket ska bli en paviljong på Skeppsbron i Härnösand. Foto: Shanker Prem/SVT

Härnösandsvirket flyttas med helikopter – ska bli paviljong

Uppdaterad
Publicerad

I början av januari lossnade omkring 2000 kubikmeter virke utanför Härnösands kust. Under tisdagen har en del av virket transporterats med helikopter och kommer nu att användas till att bygga en paviljong på området Skeppsbron i Härnösand.

– Den börjar byggas nu i april och tanken är att i maj ska det varra en paviljong på plats, säger Hanna Krämmer, projektledare för Street Moves.

– Vi har samlat in medborgarnas tankar och önskemål om denna plats, vilket har legat i grund för bygget av paviljongen, säger projektledaren Hanna Krämmer.

Av det bärgade virket kommer det förutom paviljongen byggas bänkar och blomlådor omkring Skeppsbron och virket kommer även kunna användas till andra projekt i Härnösand.

Förlorad virkeslast utanför Härnösand

Kostnader för kommunen

Härnösands kommun finansierar själva byggnationen av paviljongen och arbetskraften kommer från Arbetslivsförvaltningen. Det kommunala bolaget Hemab kommer hjälpa till med att frakta paviljongen på plats.

– Tanken är att det ska vara en ganska kostnadseffektiv process där man jobbar med små medel för att skapa större impakt, säger Hanna Krämmer.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På stranden ligger virke så långt ögat kan nå. Hur har det hamnat där? Se klippet för att få bakgrunden till den förlorade virkeslasten utanför Härnösand. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlorad virkeslast utanför Härnösand

Mer i ämnet