Vittnen till dödsolyckan i Sörfors – såg bilen volta

Uppdaterad
Publicerad

De vittnen som hörts i polisutredningen kring dödsolyckan såg olycksbilen köra av vägen. Det berättar polisens förundersökningsledare Alexandra Bergström.

Polisens utredning av olyckan i Sörfors som tog fyra unga människors liv har hittills visat att det inte fanns några tekniska fel på bilen och att det inte heller fanns några fel på själva vägen.

Utredningen pekar på att bilen kommit utanför vägbanan med det högra hjulparet. Föraren har då bromsat kraftigt men fortsatt med halva bilen i diket. Bilen har sedan kolliderat med en vägbank till en anslutande väg och voltat ut i skogen.

Dödsolycka i Sörfors

Såg bilen volta

Polisens teori stöds nu också av två personer som färdades i en bil bakom olycksbilen och som sett delar av olyckan.

– De hinner se att det händer något på vägbanan, det ryker upp damm och grus, och sen ser man att bilen voltar, säger Alexandra Bergström.

Det är också de som larmar SOS om olyckan.

Öppen utredning som berör många – även polisen

Vid den svåra olyckan omkom fyra tonårspojkar och två unga flickor vårdas på sjukhus. Olyckan och utredningen har berört många, anhöriga, vänner och skolpersonal.

Alexandra Bergström säger att de just därför försökt vara så öppna som det går med resultatet av de olika undersökningarna. Hon berättar också att den här typen av utredningar även påverkar polisens utredare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet