Foto: SVT

Wahlberg (M): ”Safaee bad om hjälp att sprida kampanjmaterial”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas oppositionsråd Per Wahlberg tyckte att Majed Safaee passerade en gräns när han ville sprida politiskt material som Wahlberg anser var osakligt och osant.

– Han bad mig om hjälp att sprida kampanjmaterial som var riktat emot Elisabet Strömqvist i synnerhet och Socialdemokraterna i allmänhet. Det var kort och gott en smutskastningskampanj som skulle inledas, säger Per Wahlberg (M).

Han kontaktade då kommunalrådet i Sollefteå Elisabet Lassen (S).

Majed Safaee

– Jag kom ihåg att jag reagerade starkt så jag kontaktade henne som ytterst ansvarigt kommunalråd.

Han informerad även dåvarande landstingsrådet Elisabet Strömqvist (S), som en kort tid senare fick avgå. Per Wahlberg (M) menar att Safaee försökte sprida en falsk bild av landstingspolitiken.

– För det första var det fokus på en enskild person, för det andra stämde inte innehållet. Elisabet var inte aktiv när Härnösands sjukhus la ner och det fanns inte och finns fortfarande inte något förslag om att lägga ner något sjukhus, säger Per Wahlberg (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Majed Safaee

Mer i ämnet