Wennerström tog SM-silver

Uppdaterad
Publicerad

Filip Wennerström från Sundsvalls slalomklubb tog silver på alpina SM i Tärnaby. Filip hade bara olympiske mästaren André Myhrer före sig i resultatlistan.

Alpina SM i slalom ingår i Skellefteås SM-vecka men avgjordes i Ingemarbacken i Tärnaby på måndagen. OS-guldmedaljören André Myhrer tog ledningen efter första åket med Sundsvalls Filip Wennerström på tredje plats.

Mot Myhrer fanns inget att göra i det andra åket men Filip Wennerström slog till med ett bra åk och med tredje snabbaste tiden i åket räckte totaltiden till en andraplats.

Wennerström som ingår i juniorlandslaget, har varit ute på flera internationella landslagsuppdrag under säsongen men dagens andraplats i konkurrens med hela den svenska eliten, förutom världscupåkaren Mattias Hargin, får nog betraktas som säsongens bästa resultat.

Filip Wennerström tog SM-silver redan ifjol men då i frånvaro av en ryggskadad Myhrer. Då vann i stället Mattias Hargin.

Nu väntar tävlingar på hemmaplan för Filip Wennerström i traditionella Påsksmällen i Sundsvall och Nolby under påskhelgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.