Den beskjutne mannen i 35-årsåldern angreps utomhus. Han fördes svårt skadad till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Foto: Patric Sellén SVT

”Inte uteslutet med fler gripanden”

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en misstänkt person, en man i 20-årsåldern, anhölls under onsdagen som misstänkt för delaktighet i mordet i Korsta i Sundsvall i december.

– Han och den man som sitter häktad sedan tidigare känner varandra, bekräftar kammaråklagare Lo Jonsson för SVT.

Sedan tidigare sitter alltså en man i ungefär samma ålder häktad som på sannolika skäl misstänkt för mordet.

De nu anhållne mannen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. Mannen är bosatt i Sundsvallsområdet.

Dödsskjutning i Korsta

– De anhållne är känd hos rättsväsendet sedan tidigare, säger Lo Jonsson.

Tre personer på vittnenas bilder

Hur har ni kommit honom på spåren?

– Genom spanings- och utredningensåtgärder, säger Lo Jonsson som inte vill bekräfta om det varit ett av de tips som kommit in efter förra torsdagens Efterlyst i TV3 som varit avgörande för gripandet.

Kan det bli fler gripanden? Tre personer har ju fotograferats av vittnen springande från platsen efter mordet?

– Det är inte uteslutet.

Under fredagen ska åklagaren ta ställning till om hon ska lämna in en häktningsframställan till tingsrätten. Om mannen skulle häktas som skäligen misstänkt har hon en vecka på sig att stärka bevisningen om mannen ska kunna hållas kvar i häktet under den fortsatta utredningen.

Uppgörelse

Mordet begicks strax efter klockan 19 måndagen den 7 december i bostadsområdet Korsta i Sundsvall. En man i 35-årsåldern sköts kallblodigt ner med ett flertal skott, enligt vittnen minst sex, och tre mörkklädda män sågs därefter lämna platsen springande västerut.

Polisen gick tidigt ut med att det handlade om en uppgörelse mellan kriminella. Redan samma kväll, strax efter dödsskjutningen, greps en ung man som ett par dagar senare häktades som skäligen misstänkt för mordet. Han släpptes därefter på fri fot sedan misstankarna mot honom enligt polisen ”kraftigt försvagats” under utredningens gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Korsta

Mer i ämnet