Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En stor polisinsats gjordes på torsdagskvällen på minst två adresser i Sundsvall – se bilderna från razzian här. Foto: gobiten.se

Efter det stora knarktillslaget i Sundsvall – fyra personer häktade under söndagen

Uppdaterad
Publicerad

I samband med polisens stora knarktillslag i Sundsvall i torsdags anhölls sju personer misstänkta för grova brott. Den yngste av de sju är född 2005.

Av dem har fyra personer häktats under söndagen. Ytterligare tre personer har begärts häktade av åklagare Karin Everitt.

Från klockan 11 på söndagsförmiddagen har häktningsförhandlingar för fyra av de misstänkta pågått. Samtliga har nu häktats, misstänkta för bland annat grova vapenbrott och grova narkotikabrott.

Ytterligare tre häktningsförhandlingar kommer att ske under måndagen. Av de misstänkta finns en kvinna och sex män.

Tingsrätten beslutade att yppandeförbud, en form av sekretess,  ska gälla i målet. Åklagaren, Karin Everitt, kunde därför inte säga något om vad de misstänkta kunnat berätta. 

Ung kvinna från Sundsvall inblandad

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, är det enda som är hemmahörande i Sundsvall. Övriga sex kommer från orter i Syd- och Mellansverige.

En av de häktade är född 2005 och en 2004, ingen av de sju personerna är äldre än 23 år.

De misstänkts nu för en rad grova brott – från förberedelse till mord, grovt vapenbrott och hantering av sprängmedel.

Den unga kvinnan från Sundsvall är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Vill att de beläggs med restriktioner

Den dramatiska utveckling som skett i Sundsvall de senaste dagarna uppges ha kopplingar till en våldsam strid om narkotikamarknaden i Sundsvall.

Åklagaren vill att samtliga ska beläggas med restriktioner, vilket innebär att de inte ska kunna ha kontakt med varandra, ta emot besök, ta del av nyheter eller kommunicera digitalt.

Karin Everitt, åklagare. Under söndagen häktades fyra av de misstänkta. Under måndagen förtsätter häktningsförhandlingarna i tingsrätten i Sundsvall. Foto: svt

Vill du skicka känsliga uppgifter på ett säkrare sätt? Då kan du skicka krypterade tips till SVT här. Välj ”SVT Nyheter” som destination.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet