Bombardier Arena har bytt namn till Västerås Arena Foto: Stefan Tielinen/ Västerås Stad

Bombardier Arena fyller 30 år – firas med att få ett nytt namn

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen bytte sport- och evenemangsarenan som tidigare hette Bombardier Arena, och innan det Västeråshallen, namn till Västerås Arena.

Hallen stod klar 1990 och hette under många år Västeråshallen. Senare byttes namnet till Bombardier Arena men igår, onsdag, ändrades namnet alltså igen.

Västerås Arena

Västerås Arena kommer den heta från och med nu och politikerna hoppas på en ljus framtid för hallen.

– Det är väldigt tillfredsställande att kunna komma med denna positiva nyhet just nu. Jag ser fram mot att gå på många arrangemang i Västerås Arena i framtiden, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Det känns kul att Västerås kan fira arenans 30-årsjubileum med att återta namnet. När coronakrisen är över ser jag fram emot att vi åter kan fylla Västerås Arena med idrott från bredd till elit, konserter och andra festlighet, säger Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.