Foto: SVT/Jenny Berggren

14 tjänster bort på Kanthal i Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

Verkstadsindustrin Kanthal i Hallstahammar ska minska sin personal med 14 tjänster. Det beskedet fick anställda i Hallstahammar under onsdagen.

Det handlar om 14 tjänsteutrymmen på Kanthal i Hallstahammar som ska bort på tjänstemannasidan. Ytterligare fem vakanta tjänster har under våren och sommaren inte återbesatts. De 14 tjänster som ska dras in nu kommer att tas från den befintliga personalen och man kommer att lösa det genom pensionslösningar och avgångsvederlag för personer som frivilligt är intresserade av en sådan lösning.

–Vi har haft en bra process och går vidare in i ytterligare samtal för att hitta så bra lösningar som möjligt för de anställda, säger Hanna Edberg Flodin HR-manager på Kanthal.

En lösning

–Det känns bra med en sådan här lösning där man kan sätta sig ner och diskutera sig fram på ett konstruktivt sätt med de som är berörda, samtidigt så blir det förstås svårare att få ihop det som ska göras på färre människor för den fortsatta verksamheten, säger Niclas Widell som är klubbordförande för IF Metall på Kanthal.

En stor sparåtgärd

Åtgärden är en del av verkstadskoncernen Sandviks sparpaket där man ska minska personalstyrkan med runt 2000 personer. För Kanthals del så märks också av en vikande orderingång och på verkstadssidan har andra åtgärder tagits i verksamheten.

–Där handlar det om 21 konsulter som avbokats, säger Hanna Edberg Flodin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer