ABB ser ljust på framtiden

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen höll ABB sin årliga aktieträff i Västerås. Utöver aktieägarna var ABB:s svenska ledning på plats och berättade om företagets mående och om framtida satsningar.

Uppemot 500 personer samlades på Aros Congress Center idag när storföretaget ABB höll ett informationsmöte för aktieägarna.

ABB har i dagsläget drygt 400 000 aktieägare och företaget ser ljust på framtiden.

-  Vi har växt för fjärde året på raken och vi har en otroligt bra dialog med våra kunder. Vi fortsätter att leverera värde och växer, säger Johan Söderström som är Vd för ABB Sverige.

Vad har ni för planer de kommande åren?

– Vi ska jobba med lönsam tillväxt, vi ska jobba nära våra kunder. Vi känner att vi är helt rätt positionerade när det gäller kraftsidan och även på industriella sidan ligger vi bra till med vår robotteknik, säger Johan Söderström.

Ser du några svårigheter?

– Vi är alltid ödmjuka men vi har väldigt duktiga medarbetare och en bra strategi. Samtidigt försöker vi jämt att förbättra oss.

Ni har den senaste tiden vunnit flera stororder – vad tror du om 2018 jämfört med 2017?

– Som vi kunde redogöra för aktieägarna idag så känner vi att de marknadssegment där vi jobbar har en stor tillväxt framåt. Vi är försiktigt optimistiska kring marknaden, säger Johan Söderström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.