Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Advokat David Massi och kammaråklagare Camilla Jegerhjelm kommentera domen mot den 32-årige metamfetamintillverkaren. Foto: Privat/ polisens förundersökning/ SVT

Knarkfabriken i Skinnskatteberg: Åklagare vill se långt fängelsestraff för 32-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Brottet ska räknas som synnerligen grovt narkotikabrott och straffet ska landa på över sex års fängelse. Det gick inte att missförstå kammaråklagare Camilla Jegerhjelm när hon avslutande sin plädering i fallet om knarkfabriken i Skinnskatteberg. Om rätten går på hennes linje får 32-årigen dubbelt så långt straff som han hävdar är rimligt.

32-åringen har erkänt grovt narkotikabrott. Han säger att han har tillverkat metamfetaminet men inte skött försäljningen. Han ska inte ha skapat kontot på darknet som heter Kemoterapi. Bilderna på hans telefon som återfunnits i annonser på kontot ska han ha skickat till en person som han kallar ”kompisen”. Vem som egentligen är Kemoterapi vet han inte.

Under pläderingen försökte 32-åringen, genom sin advokat David Massi, förklara att metamfetaminet som hittats inte är så rent som åklagarna hävdat. Han menar att det som beslagtagits i hans laboratorium inte är kristallisterat metamfetamin utan en mildare blandning som han kallar racemat.

– Vi vet i det här fallet att det är en sammanblandning av D-form och L-form och då är det ett racemat, sa David Massi till rätten som fick en djupdykning i olika kemiska föreningar.

Den 18 juni väntas mannen dömas, men frågan är om det blir för synnerligen grovt narkotikabrott eller grovt narkotikabrott.

Hör 32-åringen berätta varför han började tillverka metamfetamin

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Knarkfabriken i Skinnskatteberg: Hör 32-åringen berätta varför han började tillverka metamfetamin Foto: SVT Grafik/Polisens förundersökning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knarkfabriken i Skinnskatteberg

Mer i ämnet