Allvarlig olycka med flera fordon på E18 – en person fastklämd

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig olycka inträffade på E18 mellan trafikplats Sörstafors och Eriksberg. Flera fordon var inblandade i olyckan.

Klockan 09.30 skedde en olycka med flera fordon inblandade. Två personbilar samt en tung lastbil med släp var med i kollisionen.

Enligt Joakim Lans, vakthavande befäl på Räddningstjänsten Mälardalen, hade en bil med husvagn kört in i släpet på lastbilen. Enligt polisen hade fem personer förts till sjukhus. En kvinna som är född 1993 skadades allvarligt. 

Det är sedan klockan 12.15 full framkomlighet i båda riktningarna.

Uppdatering kl 14.13: Den kvinna som skadade sig allvarligt i samband med olyckan är inte livshotande skadad, enligt Region Västmanland. Kvinnan färdades i samma bil som sin familj och fick klippas ur bilvraket.

Övriga i familjen, en man och tre barn, har klarat sig från några allvarligare skador. Samtliga i bilen är hemmahörande i Finland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.