Foto: Susanna Ahnlund/SVT

Trio misstänks ha drivit amfetaminfabrik på gård i Skinnskatteberg

Uppdaterad
Publicerad

Enligt källor till SVT ska trion, tillsammans med andra eller ensamma, ha drivit en amfetaminfabrik på en gård i Skinnskattebergs kommun.

Under torsdagseftermiddagen häktades alla tre vid Västmanlands tingsrätt.

Det var i söndags som polisen lade märke till en bil som körde konstigt längs med Mariavägen i Köping. Föraren och en passagerare kontrollerades. Narkotika hittades och polisen beslutade sig för att göra en husrannsakan hemma hos de två männen.

De begav sig till männens hem, en gård i Skinnskattebergs kommun, som snart skulle betraktas som en brottsplats. Inne i gårdshuset fann de något som skulle kunna liknas vid en knarkfabrik och stora mängder narkotika. Polisen har misstänkt att det tillverkats narkotika i norra Västmanland men aldrig hittat platsen. Tre personer anhölls och en teknisk undersökning genomfördes på gården.

Knarkfabriken i Skinnskatteberg

Både polis och åklagare är mycket förtegna om händelsen.

– Utredningen är i ett så tidigt skede men vi försöker klarlägga hur många som eventuellt kan vara inblandade, säger chefsåklagare Stephan Uttersköld som leder utredningen tillsammans med Camilla Jegerhjelm.

Exakt hur stora mängder narkotika det rör sig om vill han inte kommentera, men han säger att de har många vittnen att förhöra.

Källor till SVT har berättat att det varit mycket spring på gården, men att personerna som varit där sällan har pratat eller deltagit i gemenskapen i området.

Kvinnan, som enligt Gefle Dagblad är hemmahörande i Sandviken, och männen är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och häktades under torsdagen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkfabriken i Skinnskatteberg

Mer i ämnet