Teljebäck (S) säger att hans beslut om avgång inte är kopplat till senaste tidens händelser i Västeråspolitiken. Foto: TT

Anders Teljebäck (S) avgår

Uppdaterad
Publicerad

Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås, avgår. Det skriver VLT.

– Jag har funderat på det här en längre tid, säger han till tidningen.

Anders Teljebäck, som har varit kommunstyrelsens ordförande i sex år, kommer att lämna sin post. Något som VLT var först med att berätta.

Han bekräftar sin avgång när SVT Nyheter Västmanland når honom på måndagskvällen.

– Det beror inte på de senaste händelserna utan jag har bestämt att lämna under mitten av mandatperioden så att nästa person på posten får god tid på sig att komma in i jobbet, säger Anders Teljebäck (S) till SVT Nyheter Västmanland.

Vem tar över nu?

– Det är inte min fråga, utan det är partiet som bestämmer det, säger han.

Vad ska du göra nu?

– Inte pensionera mig i varje fall. Jag vet inte vad jag ska göra. Det finns många olika varianter på det, säger Anders Teljebäck (S).

Så det är  inte den senaste tiden med till exempel flygplatsen som sugit musten ur dig?

– Det har inte påverkat alls, jag tål debatt och kritik. Det handlar om att det är lämpligt att lämna nu, säger säger Anders Teljebäck (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.