Ännu ingen coronaeffekt på bostadsmarknaden i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Läget är oförändrat. Det är bilden av hur corona hittills har påverkat bostadsmarknaden i Västmanland.

Men effekterna kan komma om människors privatekonomi påverkas än mer.

I storstäderna syns en liten nedgång, men mäklare och andra i bostadsbranschen som SVT Västmanland har pratat med ger en bild av att coronapandemin inte har påverkat bostadsmarknaden i länet. Än så länge.

– Vi skulle kunna få en effekt om folk blir av med jobben, det är först då som människors privatekonomi påverkas, säger Patrik Janerin fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån.

SVT granskar bostadsmarknaden

– Om folk förlorar jobben, då är det klart att det påverkar familjen och går man i funderingar på att flytta så kanske man avvaktar, säger Anders Carlsson fastighetsmäklare på Länsförsäkringar.

Ändrade rutiner

Hittills har arbetssätten för mäklare ändrats så till vida att de endast erbjuder bokade visningar, där ett begränsat antal personer ser en bostad samtidigt. Även digitala visningar förekommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar bostadsmarknaden

Mer i ämnet