Foto: TT/Emma-Sofia Olsson

Arbetsförmedlingen i Västerås nöjda med beslutet

Uppdaterad
Publicerad

Det var inga sura miner hos sektionscheferna på Arbetsförmedlingen i Västerås när beskedet om att Northvolt delar upp sin verksamhet mellan Skellefteå och Västerås kom.

– Det här är fantastiskt kul, säger Susanne Norlin, sektionschef på Arbetsförmedlingen.

– För oss innebär det här att vi får en ny storkund här som vi kommer få föra ett samarbete med, säger Fredrik Svensson,

Batterifabriken Northvolt
Fredrik Svensson, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Västerås Foto: SVT/Melker Blomberg

sektionschef på Arbetsförmedlingen.

”Högkvalificerade arbeten”

Nu inleds ett intensivt arbete och samarbete med Northvolt för att matcha folk till tjänsterna som kommer att erbjudas.

– Nu har vi hört att de jobben som kommer hit är ganska högkvalificerade arbeten. Troligtvis har inte vi dem inskrivna hos oss men vi kommer kunna hjälpa till med rekryteringar ändå,

Susanne Norlin, sektionschef på Arbetsförmedlingen Foto: SVT/Melker Blomberg

säger Susanne Norlin.

Bara positivt

Trots att Västerås ”bara” fick 300-400 av de jobb som Northvolts batterifabrik kommer generera så finns ingen bitterhet hos Arbetsförmedlingen i Västerås.

– Det jag kan se som en fördel är att på ett av alla de jobben, som vi får hit till Västerås, kan det generera ytterligare ett till två jobb, säger Susanne Norlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet